Dengang du stadig var voksen…

De siger det med kærlighed i stemmen og glimt i øjet. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke over, hvad de helt præcist mener, og hvad det er for et billede, jeg har givet dem i løbet af deres opvækst.

Dengang jeg stadig var gift med deres far og de var helt små, var jeg usikkerheden selv. Gjorde alt hvad jeg kunne for at gøre det rigtige. Være rigtig. Hvad det så end betød.

Senere blev jeg bedre til at holde fast i mig selv. Gøre det, der instinktivt føltes og fornemmedes som rigtigt. For mig og for dem. Vores hverdag var fyldt med spontanitet, skøre indfald og leg med livet. Og kærlighed. Og glæde.

På et tidspunkt traf jeg et valg. Et valg om at flytte fra byen og ud, hvor der var mere plads og mere luft. I grunden handlede det slet ikke om det. Det handlede om, at den yngste havde særlige behov. Behov som ikke umiddelbart kunne opfyldes i byen. Og min utålmodighed og min iver efter at gøre det bedste gjorde valget let.

Og så endte vi på Vestegnen. Med hus og bil. Og parmiddage og alt for meget arbejde. Spontaniteten, glæden og legen med livet blev pakket væk, som julepynten efter Helligtrekongersdag. I ferierne dukkede det op i små glimt, som vi næredes af og levede højt på længe. Men hverdagen var stram, kedelig og helt igennem forudsigelig. Det var en blanding af nødvendighed og noget jeg ikke helt kan sætte ord på.

Det ene år tog det andet og et sted på vejen mistede jeg mig selv. Da jeg opdagede det, traf jeg et valg. Et valg om aldrig mere at lade det ske. Et valg om, at jeg ville være glad. Hver dag. At jeg ville leve mit liv. På min måde og på mine betingelser. Så jeg flyttede mig.

Og her er jeg så nu. Moden og modig. Livssulten og glad. Helt igennem mig selv. Det kan godt være at vejen var lang og ulogisk for mange. At det nogle gange var et skridt frem og to tilbage. Men jeg er her. Og har tænkt mig at blive.

Dét synes jeg faktisk er ret voksent.

Dette indlæg blev udgivet i Børn, Mit sande jeg og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>