Det er ikke kærligheden, der er svær

Det er alt det udenom. Forventningerne blandt andet. Både egne og andres. Måden at vise og udleve den på.

Men ikke kærligheden. Enten så er den der, eller også så er den der ikke.

I grunden anser jeg mig selv for at være rimelig lige til. Nogle gange oplever jeg dog, at andre ikke har det på samme måde. Og min første reaktion i de tilfælde er ofte, at det må være noget med mig. At jeg gør noget forkert. At jeg er forkert.

Det er ikke kærligheden den er gal med. Det er ikke kærligheden i sig selv, der er svær. Det er måden vi vælger at udleve den på. Måden vi tolker den på. Det at vi tolker…

Jeg har kærlighed i mit liv. Jeg er – når det kommer til stykket – ikke i tvivl om, at jeg er elsket. Nogle gange har jeg bare brug for, at få det at vide lidt oftere. For at mærke det lidt oftere.

Det er ikke fordi, jeg ikke elsker mig selv. Eller ved at jeg er kærligheden værd. Det er noget andet, og jeg har endnu ikke fundet ud af hvad.

Det er kompliceret. På den ene side vil jeg have lov til at være mig, når jeg har brug for det. Og det er ofte. På den anden side, har jeg brug for den fysiske kærlighed. Nærheden.

Den følelse jeg får, når du holder om mig. Når du kigger på mig og får mig til at føle mig væsentlig. Når du får mig til at føle, at jeg gør en forskel.

Kærlighed. Egentlig er det en underlig størrelse. Skræmmende og dragende på en og samme tid. Skræmmende fordi, kærlighed kan være så stærk, at man mister lidt af sig selv, – og det ved jeg ikke, om jeg er parat til. Dragende fordi, jeg gennem kærlighed bliver større og mere rummelig.

Jeg har mine skygger og spøgelser. De er mine, som dine er dine. Jeg skal ikke reddes eller omvendes. Jeg skal være. Være med det, der er, når det er. Og når det ikke er. Og dét er nogle gange min største udfordring.

Dette indlæg blev udgivet i Mig og Freud og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>