Måske en dag…

Solen stod lavt på himlen og blændede mig næsten, da jeg kørte derop. Derop, hvor jeg ikke rigtig føler mig hjemme. Det skal jeg vel egentlig heller ikke, for det er ikke mit hjem. Der var koldt. Bidende koldt. Det tynde lag sne knirkede under mine fødder, da jeg gik op af stien. Tårerne kom helt af sig selv, da jeg lagde de sprøde orange-gule tulipaner på jorden. Nogen havde tændt et lys for hende. Det gjorde mig glad, at jeg ikke var den eneste der tænkte på hende i dag. Netop i dag hvor hun ville have fyldt 65 år.

Det er 2½ år siden hun døde. Nogle dage føles det som en evighed. Andre dage føles det som om det var i går. Som om det var i går, vi stod der omkring hendes seng. Holdt hende i hånden, aede hende over kinden og sagde, det var okay at give slip. Sagde at du ikke behøvede at kæmpe mere. At du bare kunne blive ved med at sove. Og det gjorde det du så. Og nej, det var ikke en rolig søvn. Og nej, døden er køn. Men du sov, og du havde ingen smerter. Sagde de… mens du havde kramper og rallende trak vejret i underlige forvredne stød.

Jeg kan stadig huske den dag. Det var højsommer. Og varmt. Meget varmt. Bedemanden havde haft en travl dag og kom først langt hen på aftenen. Da var din hud blevet voksagtig og havde fået en underlig gullig-grå farve. Egentlig ville jeg hellere huske dig som rask og rørig. Varm og favnende. Men sådan er det ikke. Jeg husker dig kold og skarp som solen i dag. Tæt på og alligevel umulig at nå helt ind til. Du gav aldrig helt efter når vi krammede.

Måske kan jeg en dag tilgive dig.

Dette indlæg blev udgivet i Mig og Freud og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Måske en dag…

  1. Hanne skriver:

    hvad nu hvis tilgivelsen kan rettes mod os selv – i stedet for andre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>