Krøllede drømme.

Og så var det hun købte en hund. Uigennemtænkt og fuldstændig impulsivt, fordi den var sød og fordi. Fordi hun kunne. Måske. Måske et forsøg på at binde dem sammen (igen). Måske bare fordi hun ikke kunne modstå den logrende hale, de glade øjne og den lille tunge, der slikkede hende på næsen og i øret. Måske reagerede hun bare på sorg, smerte og frustration på samme måde som hun så mange gange før har reageret. Fulgte bare med. Lod følelserne og lysten tage over. Manøvrerede uden hensyn og samspil med fornuften. For at ende samme sted som hun plejede. Nemlig lige der, hvor ingen ting er forandret. Hvor sorg, smerte og frustration stadig ligger i bunke filtret ind i hende og i hinanden. Og hun havde ellers sagt både højt og tydeligt, at hun aldrig skulle have hund. Hun prøvede at lade som om, hun havde købt hunden til ham. Det havde hun måske også.

Men nu havde hun så både hund og filtrede følelser. Så hun stod op kl. halv seks og luftede hunden i haven. Og hun gik tur tre gange om dagen, de fleste dage. Og til hundetræning søndag formiddag, hvor hun ellers helt fast plejede at gå til yoga.

Hun var kommet med ønsket og drømmen om et liv med glade barnestemmer og små børnefødder på gulvet i et virvar af briotog og barbiedukker, men fandt sig nu med skødehund og andre folks teeangebørn, hun ikke kendte og forstod. Og følte sig lidt bedraget og fanget ind i en pensionistverden af næsten bedsteforældre og drømme om børnebørn.

Dette indlæg blev udgivet i Bristede illusioner, Hverdag. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Krøllede drømme.

  1. livsmod skriver:

    er du glad det meste af tiden? Sådan helt inden i, der hvor fundamentet er?

  2. Ida skriver:

    Nej, det var jo det, jeg endelig forstod, jeg ikke var.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>