Alt vel send mere…

Og mens hun gik der i trædemøllen med udlængslen malet i ansigtets små rynker og furer, smilede hun.

For det gik jo egentlig meget godt. Med kærligheden. Med livet. Med børnene. Især hendes egne…

Appelsinerne fyldte måske ikke turbanen helt, men der var dog appelsiner.

Navlen var heller ikke længere hudløs og øm. Og var der ikke (næsten) balance mellem udkig og indkig?

Lungerne var i hvert til fald blevet dybere, og hun kunne nogle dage give luftindtaget farve, når hun trak vejret ind i gennem næsen helt ned i bunden af kroppen. Og holdt det lidt, inden hun langsomt lod luften sive ud gennem næsen igen.

Drømmene var heller ikke længere så voldsomme. Faktisk var det flere uger siden, hun havde drømt, så hun kunne huske eller fornemme det, når hun vågnede om morgenen. Faktisk vågnede hun ikke om morgenen. Det var ofte godt op af formiddagen, før hun slog øjnene op.

Priviligeret som hun var. Er. Priviligeret som hun er.

Selvfølgelig var der stadig smuttere, men det var som om, de selvpåførte blå mærker ikke rigtig var så hyppige og store som før. Og hun arbejdede med at stå fast på maven. Eller i hvert til fald at lytte til dens fornemmelser, som på ingen måde var fine.

Og energien og kreativiteten vendte tilbage sammen med lysten til mere. Lysten til eventyr. Udlængslen var ikke (længere) en flugtvej. Snarere en tankstation på vejen.

Så var der lige det med fornægtelsen. Fornægtelsen af sygdommens konsekvenser. Og begrænsninger. For de var der jo endnu. Og selvom hun de sidste par uger havde håndteret smerterne ganske fint, – når hun selv skulle sige det. Så var de der jo endnu. Så begrænsede de jo stadig hendes muligheder. Lagde stramme bånd og snævre rammer for, hvad hun kunne magte og overkomme.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag, Ikke kategoriseret, Mig og Freud og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>