Sandhed eller konsekvens

Det var bare et hurigt svar på et dumt spørgsmål. Hun burde jo kende mig. Barndomsveninden. Hun stoppede op, der midt i sætningen. Og kiggede på mig, som så hun mig for første gang, og sagde med en blanding af undren og afsky: “du er fanme så pisse arrogant og snobbet…”

Og jeg tænkte længe over det. Og glemte det så igen. Lige indtil hun sagde det igen forleden. Og lige der, besluttede jeg mig for, at tage det som et kompliment.

For hvis det er arrogant ikke at gå (ret meget) på kompromis med sine drømme og behov, så er jeg arrogant. Og hvis det er snobbet ikke at fylde hvad som helst i sin krop, så er jeg snobbet. Og ja, jeg føler mig mere og mere fejlcastet i mit forstadsliv. Jeg savner byen, pulsen, livet. Jeg savner mit elskede København. Hver. Eneste. Dag.

Og den dag, jeg får kappet de sidste snerrede bånd og igen er fri, så er jeg væk herfra. Jeg duer ikke til ligusterbegrænsninger og rød Merrild fra termokanden. Jeg duer ikke til at lade som om. Til middelmådighed. Eller godt nok.

Sådan har det altid været. Lige fra den gang jeg droppede konfirmationen, til trods for truslen om fravær af fest og gaver. Jeg skulle fanme ikke stå i det de kalder Guds hus, og sige ja til tro, når jeg hverken troede eller håbede. Jeg var sort og mørk i sindet dengang, ikke hele tiden, men det var i 80’erne. Og min mor blev rasende, da min fraværende men kompromisløse farmor hyldede min beslutning ved at sende mig 500 kr på en postanvisning til min fødselsdag måneden efter. Det er den eneste gang hun har sendt en gave.

Det samme gjorde sig gældende, da jeg flyttede hjemmefra 2 mdr. før jeg fyldte 17 år. Jeg skulle nok vise dem alle, at jeg kunne selv. Og det kunne jeg.

Men der er en pris. For mørket og ensomheden forfølger mig stadig…

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag, Mit sande jeg og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>