Svadhyaya

Engang var jeg til et foredrag. Et foredrag om at gøre det man ikke kunne lade være med at gøre. Også selvom det indebar en ikke ubetydelig risiko. På et charmerende og uperfekt engelsk blandet med en god del tyrolske gloser beskrev han sig selv med ordene “Ich bin ein grenzgänger.” Han gik til kanten, på kanten af livet, fordi han elskede det så højt, og ikke kunne leve uden at mærke, at han levede. Nogle vil måske kalde ham adrenalin-junkie. En mand på jagt efter det næste fix, men jeg forstod ham. Jeg har været der, på vandring rundt på kanten både i fysisk og i overført betydning. På evig jagt efter at mærke at jeg levede.

Sådan har jeg det ikke mere. Ikke at jeg ikke stadig undersøger, afsøger, observerer og udfordrer. Det foregår bare mere på det indre plan nu. Og den udvikling manifesterer sig også fysisk. I evig leg med og undren over mig selv og min krops formåen, i og med kærlighed til mig og den jeg er. Selvoptaget… det tror jeg ikke ret mange vil sige, men optaget af mig og det jeg ser, fornemmer og tænker i forlængelse af mit møde med mig selv og med andre. Nysgerrig som bare fanden. Og sulten på livet og dets mange muligheder.

Mere rolig og groundet end nogensinde før vandrer jeg igen på kanten, med sikre og alligevel legende og undersøgende skridt famler, nej ikke famler, føler jeg mig frem. Observerer, analyserer og reflekterer og anerkender, at jeg ikke passer ind i normen. Det gør ingenting, jeg finder min plads alligevel. Tager min plads. Og giver plads i mit liv og i mit hjerte. Uden forestillinger om fremtiden fordi den alligevel ikke kan planlægges.

Så jeg lever. Ånder ind og ånder ud. Dybe rensende åndedrag, der skaber fokus og giver indsigt. Og overskud til udsyn. Og styrke til at være den jeg er, det jeg er. På en måde, der giver mening for mig.

Namaste!

 

 

Dette indlæg blev udgivet i yoga. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>