KISS

“Om jeg har fået en kæreste” spørger du.

Det sande svar er, at det ved jeg ikke. Jo, der er en mand som gør mig glad og rundtosset, når han borer blikket ind i min sjæl. Og som jeg ser ligeså ofte, som vi kan få vores kalendre til at passe sammen. Men om vi er kærester, det ved jeg ikke.

Sandheden er, at jeg er ligeglad. Ikke med ham, og det jeg har sammen med ham, det jeg gør sammen med ham eller det han får mig til at føle. Men jeg har ikke noget behov for at putte det i en kasse og sætte en label på, bare for at omverdenen kan få ham og mig til at passe ind i et eller andet normativt system.

Sandheden er, at jeg ikke trives når mit liv skal passes ind i andres forforståelser og systemer. At det gør mig rastløs og giver mig lyst til at bryde ud. Normernes stramme bånd kvæler mig langsomt, og det bryder jeg mig ikke om.

Så jeg har truffet en beslutning. En beslutning om bare at være mig. Bare at lade det der sker ske. En beslutning om, at mit liv er mit liv, og at jeg har lov til at leve det, som jeg har lyst til. Sålænge jeg ikke skader andre.

Når alle konventionnelle rammer og systemer er skåret væk, når jeg bare er mig på mine præmisser. Bare er mig, med afsæt i mine behov, mine drømme, mit liv. Så ser jeg klart. Så ser jeg det, der er. Så mærker jeg det, der er. Og kun det, der er. Og jeg har ikke brug for at dømme eller rammesætte det, jeg ser eller mærker, jeg registrere bare det, der er.

Og det giver frihed ikke at skulle tolke og fortolke. Og når jeg ikke forstår, det jeg ser eller fornemmer, så spørger jeg. Og det gør mig ikke dum eller dummere end andre, faktisk gør det mig klogere. Også på mig selv.

Jeg ved, at ikke alt handler om mig. Faktisk er det sjældent, at noget andre gør, handler om andre end dem selv. Og ja, selvfølgelig kan det have en effekt på mig og ad den vej påvirke mig, men det handler ikke om mig. Og det gør mig stærk.

Og jeg kan mærke, at det gør mit liv enklere. Lettere. Både for mig, men også for de, der er omkring mig. For en af konsekvenserne af min beslutning er, at jeg også selv siger tingene, som de er. Uden at pakke det ind i alt muligt ligegyldigt, som gør det umuligt for modtageren at gennemskue budskabet.

Så når jeg siger jeg kan lide ham, så er det, det det betyder. Intet andet.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ham, Mit sande jeg og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>